2014-04-10 18:04:03• hírek • Kocsis Zoltán

Hárommillió kell a tornaterem megépítéséhez

Csütörtöki rendkívüli ülésén aktualizálta a Gheorghe Dragos Közgazdasági Líceum tornatermének gazdasági mutatóit a Szatmárnémeti Városi Tanács. Erre azért volt szükség, mert április 16-ig le kell adni a pályázat dokumentumait.

Amint azt Koncz Andrea, a polgármesteri hivatal uniós pályázatokért felelős irodájának vezetője a tanácsülésen elmondta, a líceum tornatermének építése még 2009-ben kezdődött. Források híján aztán 2010-ben leállt. A megmaradt uniós pénzeket most újraosztották a már megkezdett és zajló pályázatok között, így komoly remény mutatkozik arra, hogy ez a beruházás is pénzt kapjon.

Mivel az intézménynek nincs saját tornaterme, így öt évvel ezelőtt pályázati úton próbált meg hozzájutni az építéséhez szükséges anyagi fedezethez. Akkor a pályázat sikeres volt, meg is kapták a finanszírozás egy részét, amiből el is készült az épület alapja. Négy éve viszont áll a munka, az akkori tervek gazdasági mutatóit pedig aktualizálni kellett. A csütörtökön elfogadott határozat értelmében 3,022 millió lejre van szükség az épület megépítéséhez. Ebből az önkormányzat 37.346 lejes önrészt biztosít. Az elképzelése szerint az épület nem pusztán tornaterem lesz, az emeleten különböző műhelyek kapnak majd helyet.

Szatmárnémetiben jelenleg további két jelentős tanügyi beruházás zajlik. A Doamna Stanca Gimnázium tetőszerkezetének cseréje és a teljes külső-belső tatarozás öt millió lejbe kerül, ebből az eddigi munkálatok két millió lejt emésztettek fel. Szintén jelentős felújításon esik át a 10-es Számú Általános Iskola is, amelyre eddig 700.000 körüli összeget fordítottak, a teljes rehabilitálás pedig közel másfél millió lejbe kerül majd. Utóbbi két projekt 2012-ben vette kezdetét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: